Skæg's Kaffe er en lille sød kørende kaffebar, som serverer eksklusiv økologisk kaffe fra øverste hylde. Herudover tilbyder jeg: Den bedste cremede varme chokolade, chai latte, is-kaffe og the. Bag baren møder du den beskæggede Barista Anders, som har stiftet og drevet virksomheden siden 2018. Anders nørder kaffen til mindste detalje og vil altid sørge for den bedste kaffestemning samt et smil og godt grin med på vejen!
Før Skæg´s kaffe blev til købte og solgte Anders antikke møbler. Interessen herfor
blev vagt efter køb af en større landvilla. Derudover har KAFFE også været hans
hobby og ideen om køb og salg af antikke ting sammen med kaffen udviklede sig.
”Salg af kaffe med et twist af humor og retro vibes”
Midt i sin søgen på DBA efter stationær kaffebar i retro stil, støder Anders på
kaffevognen. Pludselig kunne ideen blive mobil og koges ned til kørende salg af kaffe
i bedste humoristiske retro stil.
Vognen som nu er blevet Skæg´s Kaffes kendetegn står pt. på enten Køge Nord
station, i Køge Midtby eller ved mange forskellige events rundt omkring på Sjælland.
Så hvis du en dag er på farten i nærheden, står Anders til rådighed med kaffen og et
smil på læben!
Hos Skæg’s Kaffe findes kun kvalitetskaffe brygget på de bedste håndristede økologiske kaffebønner fra mikroristeriet KAFFEVÆRKSTEDET, beliggende i Bjæverskov lidt udenfor Køge. Udover dette, går Skæg’s Kaffe op i en grønnere verden samt bedre dyrevelfærd. Derfor anvendes altid økologisk mælk i kaffen. Samtidig har Skæg’s Kaffe et samarbejde med DRYK som leverer plantebaserede drikke. Især DRYK’s havre- og ærtedrik anvendes til dem som ønsker plantebaseret ”mælk” i deres drik.
Det siges at kaffen blev opdaget helt tilbage i det 6. århundrede i Yemen af en
gedehyrde ved navn Kaldi. Han lod mærke til at efter hans altædende geder, havde
tygget på en mængde bær fra en kaffebusk, opførte de sig mere energiske end
normalt. De havde svært ved at falde til ro igen efterfølgende. Gedehyrden valgte at
tage bærrene med hjem til klosteret. Her fremstillede munkene et afkog, som de
indtog. De opdagede at afkoget forårsagede at de havde langt mere energi til deres
gøremål. De var solgt på stedet.
Et par hundrede år senere krydsede kaffen det Røde Hav til de arabiske lande. Her
blev kaffebønnerne ristet og brygget som vi kender den i dag. Med tiden udbredte
kaffen sig rundt i verden og blev en værdifuld handelsvare som primært var for
eliten. I 1800-tallet blev kaffemarkedet oversvømmet af enorme høste og herefter
blev kaffen nu en drik for folket i stedet for eliten.